top of page
DAY-CLITRONLUNDEN-0163.jpg

OM

Jag som tokälskar havet och leran, heter Diana Nylén och är född 1979Jag har två års keramikstudier bakom mig, är egenföretagare och grafiker sen 2005 och har jobbat både som frilans och genom anställningar. Jag har bla drivit företaget Mr. Fågel (ett barnbrand) som tog fäste och jag hade återförsäljare över hela Europa och även i USA. Idag jobbar jag med Nalu Ceramics och KERAMIKmagasinet på heltid.

Jag och familjen bor på Backamo utanför Jönköping där jag även har min studio och ateljé. Min keramik står lika mycket för enkelhet som för detaljrikedom. Formspråket är avskalat och mjukt. Det du köper här är alltid skapat med omtanke och värme.

När tid och möjlighet ges befinner jag mig helst vid eller i havet. På mage på en brygga, på en strand, på en klipphäll. Jag kan titta in i hennes själ i timmar. På krabborna som leker kurragömma, på tången och sjögräset som vajar rogivande. På vågornas dans och på dem, som på olika sätt, dansar med dem.

Min dröm är att genom min keramik skapa mer förståelse för haven och det som lever i dem, att vara ett strå som dras till stacken för att hjälpa världshaven. Jag drömmer om att få resa runt och möta djuren och haven, att befinna mig öga mot öga med en val, att snorkla bland friska livgivande korallrev och veta att jag varit en del av att få dem att må bra igen. Jag vill göra skillnad, vill du vara med?

• Jag skapar för världshaven.

• Jag skapar för dig som vill ha unik och personlig keramik till ditt hem eller arbetsplats.

• Jag skapar för dig som gillar keramik skapad med varsam hand och noggrannhet.
• Jag skapar för dig som värnar om miljö och natur i synnerhet havet.

• Jag skapar för dig som vill investera i dig själv, i lokala småföretag och i havet.

Här kan du förutom att köpa keramik/presenter/julklappar/presentkort osv även gå en eller flera keramikkurser eller workshops. Att upptäcka lerans egenskaper är väldigt rofyllt och chansen är stor att både tid och rum försvinner. I början tycket jag kurser mest var ett måste men idag ser jag helt annorlunda på det.

• Jag har kurser för jag vet att leran gör skillnad i en trött själ.

• Jag har kurser för jag vet att kreativitet är läkande och livgivande.

• Jag har kruser för jag vet att mina deltagare känner stolthet över sig själva.

• Jag har kurser för jag vet att det är meditativt med drejning och ringning.

• Jag har kurser för att det är himla kul att få möta er.

Jag hoppas att vi ses och att du vill vara med och göra skillnad för framtiden!

diananylen svart.png
bottom of page