top of page

CITRONLUNDENS KRUKMAKERI BLEV
NALU CERAMICS

-Citronlundens krukmakeri är verkligen ett ljuvligt namn som jag älskade och  fortfarande älskar. När Nalu fortfarande var Citronlunden kände jag under det sista citronlunden-året att mitt hjärta och fokus drog åt ett annat håll.

 

Citronlunden kommer alltid att vara en del av mig och min story. Ja, det var för mig ett personligt viktigt steg att ta. Just precis det namnet tror jag behövde existera för min egen del. Det föddes ur det extremt uttjatade citatet ”When life gives you lemons, make lemonade”, men som då för mig var en riktigt sur och tuff verklig. Jag vet att allt surt jag gått igenom har format mig och gett mig vishet precis som allt det som är gott i livet har gjort. Även om det minst sagt varit väldigt jobbigt.

Nu (övertygad om att det är positivt)  har  Citronlunden blivit min så att säga hi-story. Jag pressar inte lemonad längre även om citronerna fortfarande är sura. Långsamt har jag förvandlats i hjärtat, i min kreativitet och i mina tankar.

 

 

 

 

Förändring är en del av livet, del av den resan vi gör, även om vi alla gör den på våra olika stigar. Det handlar återigen om att finna oss själva, läka, att hitta mening, godhet, kärlek och att bry sig om andra människor och naturen och inte bara våra egna egon.

 

Livet handlar ju också om att klura ut vad som pågår djupast sätt inom oss.

Ibland upptäcker vi att det som finns där på insidan dyker upp i vårt skapande. Som många av er troligtvis har noterat, så är det inte citroner i mitt hjärta. Det som finns i mitt hjärta är mitt älskade hav. Därför gjorde jag ett kostymbyte

som blev NALU CERAMICS!

Nalu [ Nah-loo ] är det Hawaiiska ordet för Våg. När jag upptäckte ordet Nalu och dess betydelse så var det som att en pusselbit föll på plats.

Vågformen används ständigt när man drejar, vi säger att vi drar upp leran på drejskivan, men vad vi faktiskt gör är att vi först skapar och sen fångar en våg, igen och igen. Vi hittar också vågformen i nästan allt vi skapar, kanske främst i mjuka former. I ringlingen ser vi även krusningar efter handens arbete som i mångt om mycket påminner om  krusningar på havsytan.

Livet och kreativiteten går också i vågor och för mig är det så mycket mer som jag inte ens kan sätta ord på. Jag tror att Nalu kommer stanna hos mig väldigt länge. Citronlunden fick nya kläder ja till och med ett nytt namn. Men jag är densamma, eller är jag verkligen det? 

”Sometimes in the change of waves we find our true direction”

 

 -Unknown

Nalu Ceramics Loggo Brun våg.png
diananylen svart.png
bottom of page