top of page
Ocean Echo

NALU & HAVET

Nalu uttalas [ Nah loo ] och betyder våg på Hawaiiska


När jag var barn bodde och levde jag nära havet och hon var min allra bästa vän.

Jag var med om olika tuffa grejer som barn, saker som inga barn ska behöva möta. Havet omfamnade min lilla själ och gav mig trygghet. Jag lärde mig att respektera henne och att älska henne.


Nalu Ceramics ligger beläget på Backamo utanför Jönköping. Men djupast sett i hjärtat ligger min studio och min ateljé  vid havet där valar sjunger och vågor slår mot klipphällarna.. Där solen glittrar i havet under varma sommardagar och morgondiset vilar vackert mellan skären på höstarna. Men likagärna där sanden värmer tårna och vågorna fylls av äventyrslystna surfare, havssköldpaddor och mantorNalu ceramics skapar inte bara keramik med inspiration från havet utan också för havet.


 

JAG STÖTTAR VÄRLDSHAVEN

Det havet en gång lärde mig vill jag idag ge tillbaka till henne. Därför är Nalu Ceramics marin-fadder hos WWF. När du investerar i keramik från mig, så investerar du inte bara i dig själv utan också i ett lokalt litet företag  och i arbetet med att rädda havet. 

När jag sitter på en strand eller klipphäll med havet framför mig så känner jag frihet, lugn och inspiration. Vid havet kan jag andas och samla krafter. Därför går jag fullständigt sönder när rapporterna för våra hav ofta är så dystra.

Visste du till exempel att:


• Forskare uppskattar att  90% av alla sjöfåglar och

52% av alla havssköldpaddor får i sig plast

• Att vår plastkonsumtion väntas fördubblas fram till år 2040,
från 300 miljoner ton till 600 miljoner ton.... ja du läste rätt!
Det innebär även att plasten som hamnar i havet också fördubblas,

vilket skulle vara en katastrof

• Att 1/3 av korallreven redan försvunnit och att många rev är sjuka
 

Marin-fadder innebär att varje månad skänks en fast summa till WWF. Så av allt som säljs här går alltid en del till WWF och deras arbete med att rädda och skydda våra hav och dess invånare samt se till att de viktiga ekosystemen i haven återställs och skyddas.
 

Läs mer här: WWF.SE


 

Nalu Ceramics | Creating for the ocean

diananylen svart.png
bottom of page