top of page
N A L U  C E R A M I C S​

Nalu uttalas [ Nah loo ] och betyder våg på Hawaiiska

DAY-CLITRONLUNDEN-0163.jpg

Nalu Ceramics (f.d Citronlundens krukmakeri), ligger beläget på Backamo utanför Jönköping. Men djupast sett i hjärtat ligger min studio vid havet där valar sjunger och vågor slår mot klipphällarna.. Där solen glittrar i havet under varma sommardagar och morgondiset vilar vackert mellan skären på höstarna. Men likagärna där sanden värmer tårna och vågorna fylls av äventyrslystna surfare och härliga havssköldpaddor. Nalu ceramics skapar inte bara keramik med inspiration från havet utan också för havet.

Min keramik står lika mycket för enkelhet som för detaljrikedom. Formspråket är avskalat och mjukt. Det du köper här är alltid skapat med omtanke och värme.

Här kan du förutom köpa keramik också gå någon av Nalu Ceramics workshops.

Att upptäcka lerans egenskaper kan vara väldigt rofyllt och chansen är stor att både tid och rum försvinner. (Läs mer under fliken workshops)

Klicka här för att läsa mer om namnbytet!

 

 

 

J A G  S T Ö T T A R  H A V E T  V I A  W W F 

Jag har vuxit upp vid havet och det ligger mig så nära hjärtat. Här hittar jag frihet, lugn och inspiration. Vid havet kan jag andas och samla krafter. Därför går jag fullständigt sönder när rapporterna för våra hav ofta är så dystra.

Visste du till exempel att:


• Forskare uppskattar att  90% av alla sjöfåglar och

52% av alla havssköldpaddor får i sig plast

• Att vår plastkonsumtion väntas fördubblas fram till år 2040,
från 300 miljoner ton till 600 miljoner ton.... ja du läste rätt!
Det innebär även att plasten som hamnar i havet också fördubblas,

vilket skulle vara en katastrof

• Att 1/3 av korallreven redan försvunnit och att många rev är sjuka
 

Nalu Ceramics är därför Marinfadder hos WWF, det innebär att varje månad skänks en fast summa till WWF. Så av allt som säljs i här går alltid en del till dem och deras arbete med att rädda och skydda våra hav och dess invånare samt se till att de viktiga ekosystemen i haven återställs och skyddas.
Läs mer här: WWF.SE


Nalu Ceramics | Creating for the ocean

 

 

 

 

L I T E  O M  M I G

Jag som älskar havet och leran, heter Diana Nylén. Jag har två års keramikstudier bakom mig, är egenföretagare och grafiker sen drygt 16 år och har jobbat både som frilans och genom anställningar. Jag drev under några år företaget Mr. Fågel (ett barnbrand) som tog fäste och jag hade återförsäljare över hela Europa och även i USA. Idag driver jag på heltid Nalu Ceramics (Fd Citronlundens krukmakeri) samt KERAMIKmagasinet.

Jag älskar formgivning och tycker att lera är lite som magi. 

Jag och familjen bor på Backamo utanför Jönköping där jag även har min studio.

Varmt välkommen till Nalu Ceramics!

Diana Nylén 

diananylen svart.png
Nalu Ceramics Loggo Brun våg.png
Nalu Ceramics Loggo Brun våg.png
bottom of page